Teamfoto Glaspunt B.V.
24/7 bereikbaar bij spoed!
Meerdere vestigingen, hoofdvestiging Arnhem

Onderhoud uw beglazing op de juiste manier

Redactie wageningen-glas.nl, 3 juli 2024
Zoekt u een glaszetter? Neem contact op met Glaspunt B.V..

Om vochtproblemen en schimmelvorming tegen te gaan, moet u glas onderhouden. Het is mogelijk om de levensduur van glas te verlengen door onderhoud. Het onderhoud van glas vraagt niet veel werk en hoeft niet vaak te gebeuren.

Om een betere doorkijk te garanderen, is het essentieel dat de beglazing minstens twee keer per jaar grondig gereinigd wordt. Het is van essentieel belang om het verf- en kitwerk van het dubbelglas minstens eenmaal per jaar te controleren en indien nodig te herstellen, om zo de kwaliteit te waarborgen. Voor een probleemloze werking is het aan te raden om minimaal twee keer per jaar de scharnieren van de ramen die open kunnen te inspecteren, reinigen en smeren.

Krijg een optimale ventilatie in uw huis

Door te zorgen voor onderhoud aan het dubbelglas in en om je huis verbeter je de ventilatie. Als u de ventilatie in uw woning wilt verbeteren, kunt u overwegen om ventilatieroosters te laten installeren. Dit helpt bij het voorkomen van schimmelvorming en vochtproblemen.

Voorkom vochtproblemen met het juiste onderhoud aan uw beglazing

Zorg ervoor dat de kit en het schilderwerk er netjes uitzien, zodat vocht uw woning niet kan binnendringen. Op deze manier kunt u ook houtrot en schimmelvorming voorkomen. Om ervoor te zorgen dat alles in goede staat is, dient u regelmatig het kit- en schilderwerk te inspecteren en bij te werken.

Als de draaiende onderdelen van het systeem niet goed functioneren, is het belangrijk om hier zorg aan te besteden. Zorg ervoor dat u regelmatig de deurkrukken, scharnieren, sloten en hefbomen controleert door ze te reinigen, bij te stellen en indien nodig ook te smeren. Optimaliseer de ventilatie in uw huis door ventilatieopeningen aan de buitenkant van het kozijn of raam te laten installeren.

Houd er rekening mee dat u geen ongedierte, vuil en stof naar de openingen trekt en dat de openingen schoon blijven. Houd er rekening mee dat het regelmatig schoonmaken van het glas essentieel is voor het behoud van de constructie en een mooie uitstraling. Het niet regelmatig schoonmaken van het glas kan leiden tot aantasting van bepaalde delen door luchtvervuiling.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 026 200 6200 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Glaspunt B.V.

De snelste glaszetter van Nederland. Erkende glaszetters. 24-uurs-glasservice. Wilt u uw glasschade herstellen? Onze erkende glaszetters helpen Glaspunt met haar 24-uurs-glasservice door heel Nederland. Bij glasschade zijn wij binnen 30 minuten bij u op locatie.


Glaspunt® is de grootste glasservice van Nederland en is ISO 9001 gecertificeerd. Onze jarenlange ervaring en goed opgeleide mensen staan garant voor betrouwbare service en hoge kwaliteit. Met glashandels in alle provincies van Nederland, is de glaszetter in noodgevallen vrijwel altijd binnen 30 minuten bij u op locatie. In veel gevallen plaatsen wij direct nieuw glas, indien dit niet mogelijk is zorgen wij voor veilige noodvoorzieningen.


Verzekerd voor glasschade? Wij nemen alle administratieve rompslomp uit handen en dienen de factuur rechtstreeks in bij uw verzekeraar of assuradeur. U hoeft alleen onze akte van cessie in te vullen en wij regelen de rest. 


Zoekt u glas ter isolatie, beveiliging, decoratie of voor uw privacy? Wij leveren enkel glas, dubbel glas, HR++ glas, inbraakwerend gelaagd glas, figuurglas, draadglas en alle mogelijke combinaties. Bekijk ons assortiment en bel vrijblijvend voor prijs en advies op maat.


Voor uw zekerheid bieden wij op ons dubbel glas maar liefst 15 jaar garantie inclusief montage. Kies ook voor zorgeloos genieten en laat glas door de Glaspunt® glaszetter vervangen.


Heeft u een glaszetter nodig? Neem dan gerust contact met ons op en ervaar de fantastische service en kwaliteit van Glaspunt®. 


VCA,Erkend leerbedrijf,GroenGedaan!